SINGLADURA 2009

L'any 2010, amb motiu del centenari del naixement de Narcís Monturiol, el museu, conjuntament amb el cesire aulatec del departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va organitzar el projecte "Imitant Monturiol"; aquest projecte ens va permetre abordar el tema de la navegació submarina. Els centres que van voler participar d'aquest programa van treballar diferents projectes, tots ells vinculats amb la navegació submarina i els submarins que va idear en narcís Monturiol.


En total, van ser 6 els instituts que van participar al llarg de tot el curs 2009-2010 d'aquest projecte, i el mes de maig de 2010 van venir al Museu Marítim de Barcelona per presentar-los als altres companys i per fer una petita exposició dels seus treballs:

Model de l'Ictineu II.
IES Can Planas

IES NARCÍS MONTURIOL, de Figueres, va presentar una pàgina web amb una pel·lícula sobre el Monturiol, un retallable tant de l’Ictineu II com de Monturiol i una cançó. 

IES CAN PLANAS, de Barberà del Vallès, que va venir amb 24 alumnes a presentar bloc i una maqueta de l’Ictineu II en la que eren visibles els diferents engranatges de funcionament. 

Submarí de l'IES Ventura i Gassol.
IES VENTURA I GASSOL, de Badalona, que  presentar una maqueta d’uns 30 cm d’un submarí que podia submergir-se i navegava teledirigit.

ZER GUICIVERVI, una coalició de quatre escoles unitàries de Lleida (Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa) que varen presentar una maleta didàctica sobre Monturiol.

IES JOAN D’ÀUSTRIA, de Barcelona, que va venir a presentar una maqueta de l’Ictineu II i una pàgina web.Submarí de l'IES Joan d'Àustria.
Experiència del Centre
de Robòtica Subaquàtica